Брюссель. 18 грудня. УНІАН. Країни-члени НАТО позитивно оцінили виконання Україною програми співробітництва з Альянсом у 2012 році.
Як повідомили власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі у місії України при НАТО, про це йшлося сьогодні на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів, присвяченому обговоренню результатів виконання  Україною Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2012 рік.
У місії зазначили, що в своєму виступі її голова, Посол Ігор Долгов окреслив основні підсумки виконання Україною програми в 2012 році.
Він, зокрема, наголосив на тому, що керівництво держави розглядає Річну національну програму як дієвий механізм у продовженні внутрішньодержавних реформ у безпековій, оборонній, економічній, правовій та інших сферах.
“Програма відповідає визначеним Президентом України завданням щодо проведення широкомасштабних внутрішніх реформ, а також програмним засадам діяльності Уряду України”, - написано у повідомленні Місії України при ЄС.
У повідомленні також зазначається, що представники країн Альянсу дали в цілому позитивну оцінку взаємовигідному практичному співробітництву та політичному діалогу Україна-НАТО.
“Окремо відзначався внесок України в операції з підтримання миру та безпеки під проводом Альянсу. Наголошувалося на готовності й надалі надавати сприяння та підтримку у реформуванні та розбудові української держави, яка є запорукою стабільності та безпеки на євроатлантичному просторі”, - зазначили в Місії.
Крім того, в ході обговорення було приділено увагу майбутньому головуванню України в ОБСЄ та взаємодії ОБСЄ з НАТО.
Учасники засідання під час обговорення значну увагу приділили наступному головуванню України в ОБСЄ, наголошуючи на важливості взаємодії НАТО з цим форумом.