Брюссель. 26 квітня. УНІАН. Європейська комісія пропонує покращити застосування законодавства ЄС щодо прав громадян Євросоюзу на вільне пересування та на працевлаштування в інших країнах-членах ЄС.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Євро комісії, головною проблемою на сьогодні є те, що громадяни ЄС часто не знають своїх прав, а також не знають до кого вони можуть звернутися у випадках їх порушення.
Нові пропозиції Єврокомісії передбачають створення в країнах ЄС національних контактних пунктів для надання інформації та допомоги, як робітникам з інших країн-членів, так і роботодавцям; надання права профспілкам та іншим правозахисним організаціям звертатися до судів у випадках дискримінації окремих робітників; краще інформування робітників та роботодавців в цілому.
Єврокомісія передасть свої пропозиції на затвердження Європарламенту та Раді ЄС.
За даними Єврокомісії, на сьогодні лише 3% європейців, або 9,5 млн. осіб живуть та працюють в іншій країні-членів ЄС, ніж країна походження. Ще 1,2 млн. європейців живуть в одній країні-члені ЄС, а працюють в іншій.
При цьому, за даними опитування, проведеного у вересні 2011 року на замовлення Єврокомісії, 15% респондентів заявили, що не розглядають можливість працевлаштування в іншій країні-члені ЄС, оскільки вважають, що для цього – надто багато перешкод.