Остаточний проект реконструкції НСК «Олімпійський» до Євро-2012 передбачає збільшення кошторису порівняно з попередньо визначеними показниками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам заявив міністр у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО.

Він повідомив, що збільшення кошторису пов`язане з необхідністю додаткових робіт, на які вказали інспектори УЄФА, які перевіряли попередній проект реконструкції. Зокрема, необхідно додатково збудувати галереї для евакуації глядачів з другого ярусу стадіону, ще одну дорогу для евакуації транспорту, посилити пожежну безпеку та здійснити ще низку заходів для безпеки глядачів.

Відео дня

Крім того, Ю.ПАВЛЕНКО зазначив, що на етапі розробки техніко-економічного обгрунтування було враховано курс гривні до євро на рівні 6,87 грн., а сьогодні один євро коштує вже 10,04 грн. До того ж, зауважив міністр, прогнозується інфляція мінімум 9,5%.

Разом з тим, Ю.ПАВЛЕНКО наголосив, що остаточним проектом визначено конкретні роботи, які будуть виконані вітчизняними компаніями з використанням вітчизняних будівельних матеріалів, а також роботи, які виконають іноземні компанії з іноземних будівельних матеріалів. Наприклад, , покриття стадіону можуть якісно виконати лише три-чотири компанії у світі, оскільки там не допускається ніяких помилок.

Міністр повідомив, що 60% робіт буде виконано українськими компаніями, а приблизно 40% - зарубіжними.

Ю.ПАВЛЕНКО підкреслив, що додаткові вимоги з`явилися у процесі реконструкції, тому їхня вартість не була врахована у попередньому проекті. Разом з тим, за його словами, остаточний проект враховує усі зауваження експертів УЄФА, і в нього немає сумніву, що він відповідатиме найжорсткішим вимогам до стадіонів класу «еліт».

Разом з тим, Ю.ПАВЛЕНКО не уточнив, наскільки збільшиться вартість робіт, зауваживши, що цифри стануть відомі після затвердження проекту урядом.

Як повідомляв УНІАН, планується, що Кабінет міністрів затвердить проект реконструкції НСК «Олімпійський» до Євро-2012 на своєму засіданні 10 червня.

Попередня вартість реконструкції спорткомплексу визначена на рівні 2,1 млрд. грн.