Якщо зловживаєте цим напоєм, замість бадьорості ризикуєте отримати головний біль та виснаження \ pixabay.com

Журналісти з'ясували, чому іноді можна відчувати виснаження на роботі, а працювати так важко. Як виявилося, потрібно звернути увагу на свій раціон.

Читайте такожСупрун розповіла, як почати правильно харчуватися

Як повідомляє ТСН, названо топ-5 продуктів, які варто вживати обережно.

Відео дня

1. Кава

Якщо зловживаєте цим напоєм, замість бадьорості ризикуєте отримати головний біль та виснаження. Як відомо, кофеїн звужує судини і змушує серце битися частіше. Однак після сплеску активності, організм швидко виснажується. Щоб цього не траплялося пийте не більше двох чашок кави в день, також після кави варто випити трохи води.

2. Смажена їжа

Захоплення смаженої їжею може не тільки зіпсувати фігуру, але й погіршити вашу працездатність. Смажені страви дуже повільно перетравлюються, а тому млявість і важкість у шлунку - забезпечена.

3. Швидкі вуглеводи

Швидкі вуглеводи, які, наприклад, містяться в макаронах, білому рисі і білому хлібі можуть викликати втому. Причина проста – на їхнє перетравлення організм витрачає великий ресурс енергії, а тому швидко виснажується. Не можете відмовитися від цих продуктів. Тоді вибирайте коричневий рис. А білий хліб краще замінити на цільнозерновий.

4. Солодощі

Солодощі – ворог уважності. Різке підвищення рівня глюкози в крові – заважає мозку сконцентруватися. А часте вживання солодкого призводить до постійних стрибків глюкози в крові – через що погіршується пам'ять.

5. Банани

Банани - фрукти , які мають високу поживну цінність, але в раціоні їх вживання краще обмежити. Адже триптофан, амінокислота, яка міститься в бананах, виробляє мелатонін – гормон сну. А магній – розслаблює м'язи. Тому, якщо плануєте перекусити бананами протягом робочого дня, ризикуєте заснути.