В Ужгороді карантин продовжили до 15 лютого / фото УНІАН

В Ужгороді через зростання захворюваності на грип та ГРВІ карантин у школах продовжено на третій тиждень поспіль – до 15 лютого.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Ужгородської міської ради, відповідне рішення сьогодні ухвалила протиепідемічна комісія.

Згідно з повідомленням, за даними Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» в обласному центрі Закарпаття відзначається несуттєве зниження захворюваності, але епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ в Ужгороді залишається складною.

Відео дня

Читайте такожГрип та ГРВІ: епідемічний поріг перевищений в 11 областях України

«Так, за 6-й тиждень року зареєстровано 1343 випадки захворювання на ГРВІ та грип, захворюваність на 54,6% вище показника епідемічного порогу, що свідчить про високу активність епідемічного процесу», - уточнили в прес-службі.

У міськраді також додали, що станом на 7 лютого зареєстровано 51 лабораторно підтверджений випадок сезонного грипу типу А. Дослідження проводять вибірково, при тяжких формах перебігу захворювань.

У місті, за даними міськради, тривають обмежувально-карантинні заходи у дитячих дошкільних навчальних закладах.

«Медики фіксують більше хворих серед дорослого населення та зниження захворюваності серед дітей, що свідчить про вчасно запроваджені карантинні заходи у навчальних закладах», - додали в міськраді.

Як повідомляв УНІАН, у школах Ужгорода через зростання захворюваності на ГРВІ та грип з 28 січня оголосили карантин. 31 січня карантинні заходи продовжили до 8 лютого.