Через масову відмову від щеплень в Україні 2017 року почався спалах кору \ Фото: УНІАН

Зв’язку між вакцинацією від кору, паротиту і краснухи й розвитком аутизму в дітей немає.

Читайте такожУ Києві минулого тижня від кору померла 57-річна жінка

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я, посилаючись на дані загальнонаціонального дослідження в Данії, в якому взяли участь понад 657 тис. дітей. За повідомленням, це дослідження навпаки підтвердило, що вакциновані КПК діти мали на 7% меншу ймовірність аутизму, ніж невакциновані. Це авторитетне наукове дослідження уже назвали наймасштабнішим, зауважують у МОЗ.

Відео дня

«Це дослідження стало ще одним доказом того, що вакцини в принципі і вакцинація проти кору зокрема в жодному разі не можуть бути причиною розвитку аутизму в дітей. Численні міфи, серед яких і міф про аутизм внаслідок щеплення, стали причиною відмови батьків вакцинувати своїх дітей по всьому світі, і зокрема в Україні», – заявили в МОЗ.

Через масову відмову від щеплень в Україні 2017 року почався спалах кору, внаслідок якого захворіли 80 тис. українців і 31 людина померла.

Медики вкотре наголошують, що кір – одне з найбільш заразних захворювань, і лікування від нього немає. Єдиний спосіб вберегтися від хвороби й ускладнень, до яких вона може призвести – вакцинація.