
Дієтолог й експерт з правильного харчування Ольга Усенко назвала ідеальною вечерею термічно оброблені овочі.
Читайте такожЯк схуднути до літа: українська телеведуча розкрила секрет
А ось свіжі овочі викликають процес бродіння в організмі, порушують травлення і, як наслідок, можуть заважати процесу схуднення. Про це дієтолог написала на своїй сторінці в Instagram.
"Теорія про бродіння каже, що овочі свіжі ввечері не можна їсти, тому що будуть бродити й будуть заважати схудненню, правильному травленню і правильному засвоєнню. А ось якщо їх термічно обробити, вони не будуть давати такої реакції, і процес бродіння зведеться мінімум", - зазначила вона.
Усенко навела список продуктів, які заважають схуднути:
- сирі білокачанна й квашена капуста, картопля, томати, горох, квасоля, цибуля, часник підсилюють газоутворення;
- цитрусові, банани, виноград, груші, яблука, персики, абрикоси, чорнослив - натщесерце призводять до сильного метеоризму;
- білий і чорний хліб, пироги, здоба;
- курячі й перепелині яйця у вигляді омлету або яєчні;
- свіже молоко, сир, кефір, простокваша, домашнє вершкове масло;
- цукор і різні кондитерські вироби;
- газовані напої, пиво, квас, пакетовані соки, киселі.
Раніше консультант зі здорового способу життя, блогер Ольга Фоміна розповіла, як привести тіло у форму за місяць без дієт і голодувань.