Комісія виявила порушення санітарних норм у таборі / Скріншот

З табору "Салют" в Коблевому, де масово отруїлися діти, сьогодні вивозять всіх вихованців, бо власник  вирішив таки припинити роботу закладу, аби виправити усі порушення.

Читайте такожУнаслідок отруєння у таборі в Коблевому постраждали сироти та діти учасників АТО (відео)

Ранком з лікарні виписали 16 маленьких пацієнтів, яких ушпиталили у понеділок. В стаціонарі залишаються 8 дітей та один вихователь, йдеться в сюжеті ТСН. 

Що викликало кишкову інфекцію, буде відомо уже сьогодні, за результатами аналізів. Окрім того, комісія виявила порушення санітарних норм у таборі. Діти учасників ООС, сироти, та з багатодітних родин окрім   їжі, скаржилися на умови проживання. Їх поселили в приміщення з дірявими стінами, гнилими матрацами та іржавою сантехнікою. Справою займається поліція. 

Нагадаємо, перші симптоми отруєння - нудота, температура, біль у животі - у дітей з'явились кілька днів тому. Усі скаржились на неякісну їжу. У таборі намагалися приховати недугу дітей, "швидку" викликали лише після того, як втрутились батьки. До лікарні одразу забрали 16 вихованців. Після розголосу на місце прибула спеціальна комісія.