Медики відзначають динаміку зростання кількості хворх / фото: kyivcity.gov.ua

У школах Рівного через зростання рівня захворюваності на ГРВІ з 5 лютого призупиняється навчальний процес.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення сьогодні прийнято на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Із 5 по 11 лютого включно у школах Рівного призупинено навчальний процес. Причина – стрімке зростання рівня захворюваності на ГРВІ серед учнів», - зазначалося на засіданні комісії.

Відео дня

За даними спеціалістів міського управління охорони здоров’я, протягом минулого тижня в Рівному на грип та ГРВІ захворіли понад 1,5 тисячі рівнян. Майже половина з них – діти. (Епідемічний поріг для Рівного становить 2,2 тис. хворих на тиждень).

Однак, члени комісії вирішили не чекати досягнення цього показника і призупинити із завтрашнього дня заняття в школах, оскільки за підсумками вихідних медики відзначають динаміку зростання захворювання на вірусні інфекції. Тільки за останні дні число захворілих зросло до 525, майже 200 з них – учні.

Як повідомив кореспонденту УНІАН завідуючий відділом Державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України Віктор Мороз, 11 лютого члени комісії знову зберуться на засідання і вирішуватимуть, чи продовжити процес призупинення навчання в школах.

«Все залежатиме від епідемічної ситуації», - каже Мороз.