Лайнер Diamond Princess / REUTERS

Дата припинення карантину на лайнері Diamond Princess та повернення українців, які перебувають на судні, залежатиме від того, наскільки швидко будуть лабораторно протестовані усі пасажири лайнеру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін на брифінгу.

За його словами, сьогодні Міністерство охорони здоров'я, праці та добробуту Японії підтвердило 135 випадків коронавірусної інфекції, однак поки завершено тестування 439 пасажирів і членів екіпажу.

Відео дня

«Наразі захворювання підтверджено у двох українців, які є членами екіпажу. Всі люди з підтвердженою інфекцією переведені в лікарню в Японію, і їм надається необхідна медична допомога... Проводиться вже другий раунд відбору проб на цьому судні й кількість випадків може зростати щоденно», - додав Кузін.

Він зазначив, що Держприкордонслужба отримала від МОЗ інформацію про 25 громадян України, які перебувають на судні для того, щоб після повернення за ними було встановлено медико-санітарне спостереження.

«Дату повернення та дату припинення карантину ще не визначено, оскільки це буде залежати від того, наскільки швидко будуть протестовані лабораторно усі пасажири цього лайнеру», - сказав він.

Водночас Кузін уточнив інформацію про двох українців, які інфіковані коронавірусом: це жінка 37 років та чоловік 25 років, у яких захворювання протікає без симптомів.

Читайте такожУ МЗС підтвердили: ще один українець заразився коронавірусом на круїзному лайнері

Як повідомляв УНІАН, за даними українського МЗС, на судні Diamond Princess, що стоїть на карантині біля берегів Японії, перебуває 25 громадян України - усі члени екіпажу. Усього на судні 3 тис. 700 осіб з 56 країн світу, з яких 2 тис. 700 – пасажири.

З 4 лютого за наказом МОЗ Японії після виявлення хворого, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію 2019-nCoV, лайнер стоїть на карантині. Лікарі обстежують пасажирів та членів екіпажу. Карантин триватиме до 19 лютого.

9 лютого стало відомо, що на круїзному судні виявлено інфікованого коронавірусом українця. За даними МЗС, він перебуватиме в японській лікарні щонайменше два тижні.

Раніше сьогодні, 10 лютого, стало відомо про ще одного інфікованого українця.