Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук через ситуацію із поширенням нового коронавірусу в світі доручить Міністерству охорони здоров'я провести роз'яснювальну роботу зі спортсменами, які поїдуть на Олімпіаду-2020 в Токіо.

Читайте такожГончарук заявив, що в Україні достатньо інфекціоністів для боротьби з коронавірусом

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час засідання Організаційного комітету з підготовки та участі українських спортсменів у ХХХІІ літніх Олімпійських іграх та ХVІ Паралімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японія).

Відео дня

Так, міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що хотів би з цим питанням звернутися до Міністерства охорони здоров’я та Міністерства закордонних справ.

«Хотів би звернутися до своїх колег з МОЗ та МЗС, як ми знаємо поширюється коронавірус. Для нас дуже важливо знати, в яких країнах, яка епідеміологічна ситуація для того, щоб ми могли оперативно реагувати, інформувати спортсменів та робити необхідні кроки щодо недопущення інфікування спортсменів коронавірусом», - заявив він.

Гончарук зауважив, що «спортсмени - такі самі громадяни».

«У нас є загальні рекомендації для всіх громадян України, по-перше, утриматися від поїздок у регіон КНР, у якому зараз існує цей спалах. Очевидно, що зараз це проблема не лише України, а і для всього світу. Ми робимо все необхідне, всі служби мобілізовані, щоб на територію України не проникла ця інфекція. Я думаю, що якщо в цьому є потреба, то надамо індивідуальні роз'яснення, проведемо роботу. Звичайно, доручу сьогодні зробити це МОЗ», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.