REUTERS

Президент Володимир Зеленський анонсував створення колегії «видатних лікарів» з усієї України при главі держави для аналізу вже запроваджених і ще запланованих етапів медичної реформи в Україні.

Про це він розповів під час відвідування Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Трансляцію заходу вів Офіс президента у Facebook.

«Ми домовилися, що при президентові України зараз зробимо колегію з видатними лікарями всієї країни - починаючи не тільки з головних лікарів, це і фельдшери, усі фахівці», - заявив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, що гальмує медреформу в Україні (відео)

Президент відзначив, що завдання зі створення відповідної колегії було поставлено вчора, 18 лютого, і він очікує, що відповідна група буде створена впродовж поточного тижня.

«Я хочу, щоб вони нам дали свої висновки щодо частини (медичної - УНІАН) реформи, яка була, і частини, яка буде в майбутньому», - наголосив він.

Глава держави зауважив, що склад колегії буде оголошено найближчим часом.

«Це будуть дуже відомі лікарі, які хочуть побачити всю цю реформу, дати їй аналіз і сказати, туди всі ми йдемо країною, чи не туди. І що нам треба зробити, щоб у нас була нормальна заробітна плата, нормальна медицина і нормальні умови», - підкреслив Зеленський.

Президент розраховує отримати результати аналізу медичної реформи до 1 березня перед запуском наступного її етапу.