Обстеження проводили востаннє вчора ввечері / Фото скріншот

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що жодних ознак хвороби в евакуйованих з Китаю українців та іноземців немає, вчора вони танцювали сальсу в коридорі.

Про це вона розповіла в ефірі «Сніданку з 1+1» під час інтерв'ю за допомогою відеозв'язку.

«Обстеження проводили востаннє вчора ввечері. Сьогодні зранку ще всі сплять. Станом на вчора і станом на сьогодні, тому що якби щось сталося, нас проінформували б, все в порядку, всі здорові. Жодних ознак гострих респіраторних захворювань, які б могли призвести до підозр, в тому числі, на коронавірус, у нас немає», - заявила вона.

Міністр зазначила, що всі евакуйовані та члени екіпажу вже облаштувалися в медичному центрі в Нових Санжарах на Полтавщині та відновили сили після довгого перельоту з Китаю.

Читайте такожІзольованим у Нових Санжарах українцям заборонили передавати їжу (відео)

«Я постійно спілкуюся з екіпажем. В них все прекрасно, вони облаштувалися, всі свої питання з побутом вже вирішили. Якщо ми говоримо про евакуйованих з міста Ухань, які живуть в тому самому будинку, що і я, вчора мені показували відео, як вони в коридорі танцювали сальсу, щось латино-американське. Насправді відійшли від втоми, від перельоту та відновили сили, і все дуже чудово. Я сьогодні збираюся відвідати їх. Епідеміологи визначили порядок мого відвідування їх», - додала міністр.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 2020 року 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

У прес-центрі Нацгвардії запевнили, що на території медичного центру «Нові Санжари» забезпечено усі умови санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки режиму карантину. Зокрема, евакуйованих громадян розмістили в окремій будівлі з обмеженим доступом. Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольовані.

Зазначається, що медичні працівники мають усі засоби індивідуального захисту. Охорону здійснюють військовослужбовці Нацгвардії.