В Україні зафіксували перший випадок китайського коронавірусу напередодні / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко назвав головним завданням МОЗ стримування поширення коронавірусної інфекції на території України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в Києві.

Читайте також"Рано чи пізно": головний санлікар не виключає поширення коронавірусу Україною

Відео дня

«Щодо готовності медичної системи приймати та лікувати пацієнтів… було питання, що буде з інфекційними стаціонарами з 1 квітня під час запровадження медичної реформи», - заявив він.

За словами Ляшка, в уряді знайшли шляхи вирішення того, як фінансувати систему надання медичної допомоги інфекційним хворим, у тому числі за рахунок фінансування системи готовності до реагування на надзвичайні ситуації.

«Ми знаємо, що кількість інфекційних хвороб – це нестабільна кількість випадків впродовж тижня, місяця або року», - пояснив він.

Ляшко повідомив також про продовження навчань в інфекційних стаціонарних відділеннях або інфекційних лікарнях.

Він запевнив, що система охорони здоров’я буде готова в подальшому виявляти і реагувати на можливу появу нових випадків коронавірусу в Україні.

«Наша головна задача – стримати поширення випадків коронавірусної інфекції на території нашої країни», - наголосив заступник міністра.

За словами Ляшка, специфічної терапії для лікування таких хворих не існує і хворим надається симптоматичне лікування у кожному конкретному випадку залежно від того, як розвивається хвороба.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебувала вдома. Згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.