В медичних закладах буде забезпечено окремий прийом пацієнтів із ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій / фото УНІАН

У Києві вводять додаткові заходи для запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції COVID-19.

Відповідне рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, передає прес-служба КМДА.

Читайте такожКоронавірус в Україні: останні новини станом на 6 березня (онлайн)

Відео дня

В медичних закладах буде забезпечено окремий прийом пацієнтів із ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій, пневмонії; відбір біологічного матеріалу від хворих із респіраторною симптоматикою для проведення лабораторних досліджень.

Фахівців бригад швидкої медичної допомоги мають забезпечити пульс-ексиметрами та апаратами для неінвазивної вентиляції легень.

Також доручено забезпечити медичні заклади незнижувальним запасом противірусних препаратів, дезінфекційними засобами та засобами індивідуального захисту.

Аптечну мережу забезпечать достатньою кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу і гострих респіраторних захворювань, а також засобів індивідуального захисту та безперебійну їх реалізацію.

Інфографіка: УНІАН

Окрім цього, у Києві визначені сім медзакладів, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів. Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки

Від початку тижня у школах та дитячих садочках почали вимірювати температуру учням і вихованцям, планується створити додаткові фільтри у аеропортах.

Читайте такожУ дев'яти українців запідозрили коронавірус

Також в столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Департамент транспортної інфраструктури, КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках, у приміщеннях станцій метрополітену, рухомому складі, вагонах поїздів, у вестибюлях. Працівників забезпечать засобами особистої гігієни та індивідуального захисту (антисептичними засобами, масками медичними одноразового використання) та будуть здійснювати щоденний контроль за станом їхнього здоров’я.

Керівники установ, підприємств, організацій мають посилити режим поточної дезінфекції у місцях масового перебування людей, таких як: вокзали, заклади торгівлі, заклади культури та торговельно-розважальні заклади, кінотеатри тощо.

Окрім цього, планується обмежити проведення культурно-масових заходів в закритих приміщеннях ВНЗ та гуртожитках, а також проводити вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити часте регулярне наскрізне провітрювання приміщень тощо.