Денис Шмигаль / REUTERS

Ситуація в Україні щодо загроз коронавірусу контрольована, уряд вживає всі необхідні заходи у боротьбі з поширенням інфекції.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він зазначив, що у Кабміна є чіткі механізми для мінімізації поширення вірусу.

«Ситуація в Україні контрольована. Уряд вживає всі необхідні заходи у боротьбі з поширенням коронавірусу. Ми розуміємо як діяти на кордонах, в аеропортах, в нас чіткі механізми, які мінімізують поширення вірусу в межах країни. Впевнений, що спільними діями держави та громадян Україна зможе протистояти цьому світовому виклику», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

У тому числі, заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

Читайте такожМіносвіти оприлюднило рекомендації щодо карантину в закладах освіти

Прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту "Бориспіль".