Онлайн-платформаоб’єднує волонтерів, активістів і підприємців / фото: УНІАН

У Дніпрі сьогодні розпочато безконтактну доставку харчових наборів самотнім літнім людям.

Про це сьогодні заявив під час спільної зустрічі мерів великих міст, підприємців і правоохоронців в Дніпропетровській облдержадміністрації міський голова Дніпра Борис Філатов.

Онлайн-платформа, створена для убезпечення від зараження коронавірусом найбільш вразливих перед інфекцією людей похилого віку, об’єднує волонтерів, активістів і підприємців, котрі готові допомагати.

Відео дня

Філатов наголосив, що така доставка не має нічого спільного ані з агітацією, ані з просуванням партійних чи релігійних уподобань.

«Я хотів би звернутися до громадянського суспільства: час відкинути всі сварки і з’ясування стосунків. З пропозицією допомогти міській владі під час карантину до мене напередодні звернулися очільник Української добровольчої армії Дмитро Ярош представники Опозиційної платформи «За життя», релігійних конфесій», - зазначив Філатов.

За його словами, волонтери, які доставляють харчі до дверей помешкань літніх дніпрян, забезпечені засобами індивідуального захисту.

Сьогодні набори доставлені за 600 адресами, завтра їх очікується 10 тисяч. Всього у місті визначено 12,5 тисяч хворих і одиноких пенсіонерів, підопічних територіальних центрів Дніпра.