На ринках буде дозволено лише торгівлю розсадою / фото: УНІАН

Влада Полтавської області вважає за недоцільне відкривати продуктові ринки під час карантину, і не має наміру відкривати їх до поліпшення епідеміологічної ситуації.

Про це УНІАН заявив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За його словами, влада не впевнена, що на ринках охорона та інші працівники зможуть забезпечити необхідні санітарні норми. Крім того, на ринок якось необхідно дістатися, а в нинішніх умовах для городян, коли, наприклад, у Кременчуці (де 2 випадки коронавірусу) громадський транспорт їздить тільки за спецперепустками і перевозить медиків, провізорів і працівників підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, цього фактично зробити неможливо.

Відео дня

Також мер Кременчука Віталій Малецький сьогодні під час засідання штабу із запобігання поширенню в Кременчуці COVID-19 підтвердив, що ринки в місті не відкриватимуть.

«Ми не відкриватимемо ринки. Ми не знаємо, як там можуть забезпечити карантинні умови. Ви ж розумієте, що на ринок всі з'їдуться з інших міст і продадуть товар і можуть привезти «подарунки» з товаром. Вони могли бути, де ходять без масок і до нас приїхати», - заявив мер.

Він також зазначив, що при цьому на ринках дозволено торгівлю розсадою.

«Нас підтримує губернатор, керівник поліції області, у Полтаві також ринки не відкривають... У нас достатньо магазинів, де можна придбати продукти», - заявив мер.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство охорони здоров'я дозволило роботу продуктових ринків в Україні на період карантину.

У постанові головного державного санітарного лікаря від 30 березня йдеться, що здійснювати торгівлю харчовими продуктами може тільки зареєстрований оператор ринку за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Кількість відвідувачів ринку буде обмеженою - одна людина на 20 кв. м, а відстань між покупцями в черзі має становити не менше 1,5 м.

Для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має становити не менш як 3 м.

Весь персонал ринку і покупці мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту.