Крутий норов квітневої погоди. Від заморозку вночі, до плюс 20 вдень. Останній тиждень зібрав температурні показники, які притаманні всім чотирьом порам року. Такі різкі стрибки особливо відчутні для людей із метеозалежністю.

Експерти розказали, як під час карантину мінімізувати дискомфорт, викликаний примхами погоди.

Читайте такожСупрун вщент зруйнувала міф про магнітні бурі

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Особливо гостро симптоми метеозалежності відчуваються восени та навесні: мігрень, зубний біль, порушення координації, зору - це все притаманне людям, які реагують на зміну погоди.

Один із засобів боротьби із метеозалежністю - прогулянки на свіжому повітрі. Тому під час карантину переносити недугу стало складніше. 

Метеозалежність - це чутливість організму на зміну температури, вологості та атмосферного тиску. Щоб мінімізувати її негативний вплив, медики радять дотримуватися комплексу заходів. Більшість з них доступні навіть в умовах ізоляції.

"Нормальний сон у добре провітреному приміщенні. Спати лягати краще до півночі. Не палити, або хоча б мінімізувати на деякий період. Обов'язково займатися фізичним навантаженням. Не зловживати алкоголем", - радить лікар-терапевт-кардіолог Марина Крапивнер.

Проте, кожен випадок унікальний. Усе залежить від особливостей організму та віку людини. Хтось знімає симптоми виключно пігулками. А комусь достатньо випити гарячого напою. 

"Дійсно дуже допомагає гарячий чай або кава, і сон", - каже метеозалежна Алла Стоянова.

А ще полегшити головний біль можуть домашні улюбленці.

Найближчий тиждень в Україні не прогнозують різких перепадів температури. Погода триматиметься хмарна і тепла.