Як схуднути за тиждень / фото esprittoday.com

Схуднути за тиждень в домашніх умовах насправді не так вже складно. Існує кілька простих і недорогих експрес-дієт, які дозволять скинути 2 кг, 5 кг, 7 кг, а то і всі 10 кг. Кінцевий результат залежить від індивідуальних особливостей організму і вихідного ваги, але видимий результат точно буде. Повністю прибрати живіт, ляшки та інші зайві опуклості однією дієтою не вийде, треба підключати ще спорт, щоб тіло знайшло бажані форми.

Як схуднути за тиждень в домашніх умовах

Сідаючи на дієту, ми хочемо побачити результат якомога швидше. Як на зло, втрата ваги відбувається поступово, і одна пробіжка не призведе до моментальних результатів. УНІАН зібрав декілька хитрощів, які допоможуть наблизитися до заповітної мрії всього за тиждень.

Плануйте режим харчування

Відео дня

Чим ретельніше ви сплануєте свою меню на день (а то і на тиждень вперед), тим менше ймовірність раптово згорнути в найближчий до роботи фастфуд. Спробуйте відвести неділю під закупівлю продуктів на тиждень вперед і готування здорових страв. Частина з них цілком можна заморозити, розділивши на порції і розклавши по боксах. Взявши з морозилки ці корисні заготовки ввечері, вранці ви зможете взяти з собою на роботу готовий обід.

Читайте такожЯк швидко схуднути: прості і перевірені методи скинути зайве (відео)

Завтра обов'язковий

Сніданок — найважливіший прийом їжі. Саме від нього залежить настрій, енергія і апетит протягом всього дня. Цільне зерно, білки, корисні жири після пробудження допоможуть уникнути появи вовчого апетиту до полудня. А з'ївши невеликий десерт з ранку, ви з легкістю відмовтеся від нього після роботи.

Корисні снеки під рукою

Дієтичні снеки допоможуть контролювати голод в перервах між основними прийомами їжі. Якщо ви знаєте, що сьогодні за важливого наради вам доведеться пропустити обід, прихопіть на роботу корисний перекус. Наприклад, це можуть бути підготовлені вдома скибочки овочів і фруктів. Щоб не схопити шоколадний батончик на касі, носіть з собою в сумці батончики з сухофруктів. Пакетик з сухофруктами або не обсмаженими горіхами в бардачку автомобіля буде дуже до речі, якщо ви міцно застрягли в пробці.

Пийте багато води

Істина, що називається «з бородою», але її важливість не можна забувати. Необхідну кількість води підтримує роботу організму на вищому рівні, особливо, якщо пити з розумом: стакан за півгодини до прийому їжі допоможе з'їсти менше, стакан через 45 хвилин після їжі поліпшить метаболізм. А ось питво під час трапези розчинить шлунковий сік і лише сповільнить перетравлення.

Менше солі

Сіль — не цукор, і від неї, ясна річ, не товстіють. Однак саме міститься в ній натрію призводить до затримки рідини в організмі і здуття живота. Надлишок носить назву «вага води». Щоб позбутися від нього, скоротіть споживання солі. У чистому вигляді замініть її лимонним соком, додаючи його, наприклад, в салати. Не забувайте, що «біла смерть» входить до складу консервованих продуктів, соусів, сирів (причому, чим менше в них відсоток жиру, тим більше солі). У ресторанах просите офіціанта не солити страви: ви можете зробити це самі за столом або не робити зовсім. Якщо сила звички сильніше, вибирайте варіанти з пониженим вмістом натрію.

Обід і вечеря з овочів

Перш ніж приступити до основної страви, з'їжте овочевий салат або легкий суп, наприклад, мінестроне або борщ (крем супи, хоч і овочеві, засновані на вершках і тільки здаються легкими). Таким чином, ви наповните шлунок корисною клітковиною, що допоможе з'їсти менше карбонари або відкласти хоча б одну булочку бургера. Крім того, якщо ви їсте салат на початку, у вас менше шансів «забути» про нього в кінці.

Харчуйтеся дому

Домашнє куховарство гарантує тотальний контроль над складом страв. Заодно позбавляє від занепокоєння про прихованих калоріях, які ні-ні, та й проберуться навіть в самі здорові ресторанні страви.

Відмовтеся від білих продуктів

Крім солі і цукру, це білий хліб, картоплю, жирні молочні продукти — наріжний камінь всіх охочих схуднути (білки в цей список не входять). Відмовитися від них на тиждень не так вже складно. У довгостроковій перспективі намагайтеся вживати білих по мінімуму, замінюючи різнокольоровими фруктами і овочами, цільним зерном, здоровими протеїнами і корисними жирами.

Як схуднути за тиждень в домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

Дієта на тиждень

Якщо у тебе немає чітких строків для втрати ваги, за результатами краще не гнатися: щоб втратити від 5 кг і більше, вибери дієту на 2 тижні. Чим більше у тебе зайвої ваги, тим більше довготривалої дієти слід дотримуватися. Дієта на 4 тижні, на 7 тижнів не тільки допоможе схуднути без шкоди для здоров'я, але і дасть довгостроковий результат. В екстремальних умовах схуднення організм набере вагу також швидко, як і втратить його. Деколи, жорстка тижнева дієта взагалі не приносить очікуваного результату, бо організм починає робити запаси, запобігаючи різкому голодуванню. Дієта на 7 тижнів перебудує роботу травної системи, допоможе відновити обмін речовин, так і просто виробить у тебе звичку харчуватися інакше.

7 тижнів і навіть 4 тижні дуже складно дотримуватися жорсткої дієти. З незвички можливі зриви, напади обжерливості, які на тлі загального голодування завдають відчутної шкоди. Тому дієта на 3 тижні і більше робить акцент не на скороченні обсягів їжі, а на суворому режимі харчування, на порціях (краще їсти часто і в невеликих кількостях), на правильному розподілі енергетично багатою їжею протягом дня (вранці – складні вуглеводи, увечері – білки).