Реалізація проекту розпочалася у  квітні 2008  року, і вже на сьогодні соціальна допомога надана близько 500 хворим на туберкульоз, які перебувають на амбулаторному лікуванні в лікувальних установах Донецької області. Це стосується як протитуберкульозних диспансерів, так і загальнолікувальної мережі. Допомога полягає в тому, що 2 рази на місяць і аж до закінчення лікування хворий одержує продуктові набори у свого лікаря. Проект здійснюється за участю Товариства Червоного Хреста. Патронажні сестри Товариства займаються проблемними хворими, які на певному етапі «відірвалися» від лікування. Їхнім лікуванням і видачею продпакетів займаються безпосередньо вдома.

Для реалізації проекту на 2008 рік узяті «пілотні» міста й райони Донецької області  з  великою кількістю населення, високою захворюваністю на туберкульоз, великою кількістю «відривів» від лікування хворих, розвиненою  структурою Товариства Червоного Хреста. Протягом року планується охопити до 2500 хворих з уперше виявленою формою туберкульозу й рецидивами. Таким чином, охоплення хворих може скласти до 70%.

ДОВІДКА УНІАН. Заходи організовані в рамках  виконання «Програми подолання епідемії туберкульозу в Донецькій області в 2007 - 2011рр», затвердженої рішенням сесії  Обласної ради від 31.05.2007 № 5/10-199, за підтримкою Донецької обласної ради, Донецької обласної державної адміністрації,   Благодійного фонду «Розвиток України».

Відео дня

Благодійний  фонд «Розвиток України» - неприбуткова організація, заснована 15 липня 2005 року.

Місія Фонду - Благодійний фонд «Розвиток України» створює фундамент для успішного й стійкого розвитку українського суспільства, інвестуючи в освіту майбутніх поколінь, здоров`я нації, збереження й розвиток української культури. Напрямки діяльності: сучасна освіта, здоров`я нації, культурна спадщина, адресна допомога.

Президент Благодійного  фонду «Розвиток України»  - Рінат  Ахметов.