УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу з головою СБУ Василем Грицаком.

«Помічник у кримінальній оборудці Серняк зараз дає викривальні покази, підтверджуючи повністю кримінальну схему», - заявив він.

Читайте такожЗатриманий заступник міністра Василишин ховав хабара на дачі своєї дочки

Відео дня

«Сам Василишин від дачі показів відмовився, посилаючись на статтю 63 Конституції. Тим не менше, ми вважаємо, що в нас є всі підстави обґрунтовано підозрювати обох у порушенні статті 368 (Кримінального кодексу України) - незаконна винагорода, хабарництво, за якою і буде вестись слідство», - наголосив Луценко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві затримано заступника міністра охорони здоров’я, який вимагав побори з лікарів за можливість робити операції у столичній Олександрівській лікарні.

За словами генпрокурора, Василишин отримував від 50 до 100 тис. грн поборів лише з урологічного центру Олександрівської лікарні. Василишин раніше був керівником цієї лікарні. Директор урологічного центру лікарні Юрій Серняк особисто розподіляв лікарів на операції. За кожну з операцій лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали їх Серняку, який ці гроші акумулював і передавав Василишину.