Яценюк на 600-річчя Чернівців привезе фотовиставку для незрячих.

Чернівці. 29 вересня. УНІАН. Благодійний Фонд Арсенія Яценюка Open Ukraine 4 жовтня презентує в Чернівцях до 600-ліття міста виставку тактильних фото Юрія БІЛАКА "Доторкнутися і побачити" в рамках загальнонаціонального туру по Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Чернівецької міськради, акція такого змісту відбувається вперше у Європі. А Чернівці стануть шостим містом, в якому експонуватиметься фотовиставка - після Києва, Львова, Донецька, Сімферополя та Одеси. Загалом по Україні виставку вже відвідало близько 17 000 людей.

Відео дня

Також на презентації буде представлено плакат із відбитками пальців відомих «голосів» тактильних фото. В кінці туру плакат буде виставлено на благодійному аукціоні, а виручені кошти підуть на придбання апарату для виготовлення тактильних відбитків.

4 жовтня виставку у кінотеатрі «Чернівці», зокрема, відкриватимуть Засновник Фонду Open Ukraine, голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК, міський голова Чернівців Микола ФЕДОРУК та автор ідеї фоторобіт, француз українського походження Ю.БІЛАК.

Довідка УНІАН. "Доторкнутися і побачити" - 30 рельєфних репродукцій оригінальних фотографій із серії «Українці» на прозорому аркуші формату А3. Кожна фотографія супроводжується звуковим описом оригіналу на MP3-плеєрах. Тексти озвучили 18 відомих українців – А.ЯЦЕНЮК, Катерина ЮЩЕНКО, Ніна МАТВІЄНКО, Ольга ГЕРАСИМ’ЮК, Богдан БЕНЮК, Олег СКРИПКА, Фома з гурту «Мандри» та інші.

Офіційні заходи з нагоди 600-річчя Чернівців відбудуться 4-8 жовтня цього року.