Фото УНІАН

Якповідомили УНІАН у центрі, рівень захворюваності у нинішній епідсезон на 13,7 % вище за аналогічний період минулого епідемічного сезону.

У всіх регіонах України показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги.

Відео дня

Читайте такожШість простих правил допоможуть вберегтися від осінньої застуди

За звітний тиждень на грип та ГРВІ в Україні захворіло 160400 осіб, із них 66,7 % - діти віком до 17 років. Показник захворюваності на 2,5 % перевищує показники минулого тижня. Зростає кількість дорослих хворих. Показники захворюваності у дітей до 17 років залишилися на рівні минулого тижня.

Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, залишається на рівні милого звітного періоду та становить 3,2 %.

У порівнянні з минулим тижнем зафіксовано, що дітей віком до 4 років госпіталізовано менше.

Як повідомляє Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України, летальних випадків від грипу, що підтверджені методом полімеразної ланцюгової реакції не зареєстровано.

Читайте такожКраїнами Європи шириться високопатогенний грип

Вірусологи лабораторних центрів МОЗ України за період з 7 по 13 листопада провели 335 досліджень зразків матеріалу від хворих на грип та ГРВІ методом імунофлюоресцентної мікроскопії, з них в 31% випадків отримані позитивні результати. Методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 38 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, в 5,3 % визначені віруси грипу А.

З початку епідемічного сезону вакциновано проти грипу 2089 осіб. Для проведення щеплень імунобіологічні препарати закуповувалися переважно за рахунок коштів підприємств.

За оперативними даними територіальних органів охорони здоров’я з початку епідемічного сезону (з 3 жовтня по 13 листопада) в Україні зареєстровано 951602 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Вже перехворіло 2,2 % населення України (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та міста Севастополя). Із загальної кількості більшість захворілих - діти.

У країнах Європейського регіону на початок листопада активність грипу залишається на низькому рівні та аналогічний показникам даного періоду протягом попередніх сезонів. Зареєстровані спорадичні випадки виявлення вірусів грипу.