Фото: УНІАН

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що у рамках реалізації програми з надання безкоштовних ліків (реімбурсації) на сьогодні 35 виробників підтвердили повну наявність необхідних препаратів на ринку.

Читайте такожКабмін затвердив порядок надання регіонам субвенції на відшкодування вартості ліків

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Відео дня

"Сьогодні 35 виробників станом на зараз підтвердили повну наявність необхідних препаратів на ринку України. Це означає, що ми маємо повну забезпеченість необхідними ліками. При цьому з 35 виробників 15 - це виробники Європейського Союзу, ще близько 18, по-моєму, - це виробники України, Ізраїлю, інших країн", - сказав Гройсман.

Також він додав, що до реалізації програми приєдналися вже близько 150 аптечних мереж. За його словами, кількість аптек, які братимуть участь у програмі надання безкоштовних ліків, збільшуватиметься.

Гройсман запевнив, що уряд вчасно та якісно компенсувати вартість ліків аптечним мережам.

Як повідомляв УНІАН, з 1 квітня в Україні розпочалась реалізація програми реімбурсації (компенсації вартості) лікарських засобів людям, хворим на гіпертонію, діабет другого типу й астму. Щоб скористатися програмою реїмбурсації, громадянам потрібно звернутися до лікаря, отримати рецепт із зазначенням необхідного препарату і звернутися в аптеку, яка бере участь в програмі. Участь аптек у програмі є добровільною.