ampodemoda.com

Продукти, багаті мононенасиченими жирними кислотами, зокрема, оливкова олія, горіхи, авокадо, підвищують інтелект, повідомляє The Hindustan Times. Дослідження показали, що інтелект був пов'язаний з дорсальною системою уваги, яка важлива для виконання завдань, що вимагають уваги, і повсякденних справ.

Читайте такожДослідження вчених довело, що заняття танцями може захистити мозок від старіння

Зокрема, загальний рівень інтелекту визначався тим, наскільки ефективно описана мережа була функціонально організована. Мононенасичені жирні кислоти грали тут не останню роль. Дані кислоти опинилися у тісній зв'язці з дорсальною системою уваги і з тим, наскільки система оптимально працює, зазначає Арон Барбі з Університету Іллінойсу.

Відео дня

Дослідження раціону добровольців і рівня їхнього інтелекту виявили, що люди з високим рівнем мононенасичених жирних кислот у крові мали впорядковану структуру у дорсальній системі уваги. Тож, мононенасичені жирні кислоти здатні реально впливати на пізнавальні здібності, заявляє Барбі.