У всіх школах Севастополя, де учні через карантин пропустили 5 навчальних тижнів, сьогодні поновлено заняття.

Як повідомила кореспонденту УНІАН заступник начальника Управління освіти і науки міської державної адміністрації Жанна СЛЮСАР, «за оперативними даними районних відділів освіти, всі школи приступили до навчання, у всіх школах задовільний температурний режим, створено умови для продовження навчання, і практично всі діти прийшли до школи».

Відповідаючи на питання, які в управлінні бачать шляхи надолужування школярами навчального матеріалу, Ж.СЛЮСАР зазначила: «Звичайно, дуже важливою залишається ця проблема. Втрачено досить багато часу, приблизно п`ять тижнів навчального процесу, а це досить-таки великий пласт навчального матеріалу. І ми, звичайно ж, рекомендуємо всім школам спочатку січня продовжити вивчення найважливіших, не вивчених тем у першому семестрі - за рахунок ущільнення програми».

Відео дня

Крім того, як сказала вона, «щоб «наздогнати» навчальний матеріал, ми пропонуємо використовувати резервні години, які можуть бути використані на екскурсії, практичні роботи тощо». «Один із заходів - скорочення весняних канікул на три дні. І як варіант - але про це поки що зарано говорити - в червні на кілька днів буде продовжено другий семестр. Окрім 9-х і 11-х класів. У 9-х класах - державна підсумкова атестація, або випускні іспити, в 11-х класах - тестування, тому там навчальний процес, звичайно, продовжуватися не буде», - сказала заступник начальника управління. «Ну і, звичайно, це методична, педагогічна майстерність вчителів, щоб викласти найнеобхідніший матеріал ось в такі обмежені терміни», - сказала Ж.СЛЮСАР.