Індієць Прахлад Джані показав всім, що саме йоги якраз ті самі "міцні горішки", які ні за що не розгризти сучасній науці зі всякими аналізами ДНК, томографами і іншим арсеналом мудрованих апаратів і приладів.

84-річний Прахлад Джані - той самий йог з індійського штату Гуджарат, який минулого місяця викликав багато шуму своїм визнанням про те, що 76 років не торкався до їжі. Чим не диво, га? І не менше диво в тому, що витікає з першого - йог востаннє забігав по потребі в туалет у восьмилітньому віці, і було це ще в 1936 році! Сивобородий старий в червоному одязі розповів про це спокійно, як про щось дуже зрозуміле. І на підтвердження правоти його слів узяли і самі собою тут же виразно брязнули один об одного металеві обручі- бласлеті на зморшкуватій руці незвичайного старика, ніби завіривши, що все це свята істинна правда.

Але наука не вірить словам. Останні два тижні поважний Прахлад знаходився на обстеженні в одній з кращих в Індії медичних установ - делійському військовому Інституті фізіології. Світила медицини, нейрофізіологи і просто фізіологи захотіли досліджувати цього феномена, щоб остаточно з`ясувати, диво він чи ні. На їх пропозицію Прахлад погодився з легкістю. А чого йому приховувати, старий знав, що він для науки - клад, але такий, який відкривається не всім і не відразу.

Відео дня

Дійсно, дослідження двох десятків ескулапів і використані ними новітні методики не розкрили таємниці організму йога, а привели лише до нових загадок. Вдалося лише встановити, що Прахлад за своїми біологічними показниками і фізіологією нічим не відрізняється від звичайних людей. Так, він не торкався до їжі всі два тижні, так, він нічого не пив і в клозет не заглядав. До води вдавався тільки під час рідкісних обмивань. Про все це медики заявили в спеціальному протоколі за підсумками проведених досліджень, який офіційно скріпляли своїми підписами. Сумніви в незвичайних здібностях об`єкту досліджень у них залишилися, але в той же час вони були вимушені визнати, що нирки Прахлада виробляли невелику кількість сечі, яка кудись зникала, немов би розсмоктувалася. При цьому ніякої інтоксикації організму у йога не відбувалося. Учені залишилися в подиві щодо причин такого феномена, розкрити який вони так і не змогли. Гіпотезу про те, що Прахлад живе за рахунок уловлюваної і використовуваної для підживлення свого організму сонячної енергії, дослідники також не підтвердили. Та і як її було підтвердити?

Словом, йог, що "дістався" ним, виявився не людиною, а загадкою. У чому лікарі не сумніваються, так це у відсутності у Прахлада на небі в роті отвору, через який він нібито одержує їжу богів і еліксир безсмертя, - амриту. А йог тим часом стверджував, що в дитинстві він зустрів богиню Амба Мату, яка провела по його словах, пальцем і завірила хлопчика в тому, що він відтепер забуде про їжу і воду. Але якщо ця історія - казка, тоді як же старий живе без їжі? Невже дійсно у йогів життєві соки виробляють в організмі залози внутрішньої секреції по командах, які видають медитація і йогічні пози - асани?

ami-tass.ru