Кількість самогубств у світі продовжує зростати, щодня в світі добровільно йде з життя майже 30 тисяч людей. Про це, як передає ІТАР-ТАРС, свідчать дані Всесвітньої  організації охорони здоров’я (ВООЗ), доповідь якої поширена в Женеві у зв’язку з Всесвітнім днем запобігання самогубств.

За даними ВООЗ останні півстоліття кількість самовбивць збільшилася на 60%.

Найбільше людей, що вирішили добровільно піти з життя – це представники старшого покоління (60 років і більше). Але при цьому експерти ВООЗ відзначають, що самогубство посіло третє місце серед причин смерті молодих людей віком від 15 до 34 років.

Відео дня

Найбільше зростає кількість самогубств серед людей молодого і середнього віку в країнах, що розвиваються. Експерти ВООЗ переконані, що це пояснюється перш за все психологічними і соціально-економічними чинниками.

Для вирішення цієї проблеми, підкреслюється в заяві ВООЗ, необхідні відповідальні державні програми з ліквідації причин, що спонукають людей до самогубства, а також організація комплексної психологічної допомоги людям, які опинилися в зоні ризику.

Крім того, вважають експерти, необхідно подолати табу, що існує в багатьох країнах, на публічне обговорення питань, пов’язаних з цією соціальною бідою.

У вирішенні цих проблем, наголошується в заяві, ВООЗ готова надати необхідну професійну допомогу.