Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій заявляє, що інформація про 780 загиблих на Майдані не відповідає дійсності та має відверто провокаційний характер.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МОЗ, коментуючи поширену у ЗМІ інформацію від волонтера-медика Анастасії Поліщук про те, що під час протистояння на Майдані Незалежності у Києві, а також у пов’язаних з ним подіях загинуло 780 осіб.

Відео дня

“У зв’язку з цим Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що, за офіційною статистикою МОЗ України, станом на 11 квітня 2014 року з 30 листопада 2013 року загинуло та померло 105 осіб (із них – 94 особи під час сутичок на вулиці Інститутській), нині на лікуванні в закладах охорони здоров’я перебувають 102 особи. Міністерство охорони здоров’я України в особі міністра Мусія, в минулому керівника медичної служби Майдану, через руки якого фактично пройшли майже всі загиблі під час сутичок в центрі Києва, підтверджує офіційну статистику та заявляє, що подібні повідомлення у ЗМІ не відповідають дійсності та мають відверто провокаційний характер”, - повідомили у прес-службі.

Як наголосили у прес-службі, на переконання Мусія, в умовах інформаційної війни з Російською Федерацією подібні повідомлення можна розцінювати як такі, що “замовлені спецслужбами і дезорієнтують світову спільноту про реальний стан нової політичної та економічної системи України, зокрема про національну систему охорони здоров’я”.

Тому міністр, як зазначили у прес-службі, закликає українські медіа утримуватися від оприлюднення “ворожо налаштованих повідомлень, що загрожують національній безпеці України”.