Болить шия - причини та лікування / фото ua.depositphotos.com

Багато людей хоча б раз у житті відчували біль у шиї. Він не завжди свідчить про серйозне захворювання. Однак іноді такий біль може бути тривожним сигналом і потребувати комплексного лікування.

Яким буває біль у шиї

Читайте такожЯк зміцнити імунітет: способи відновити життєві сили й стати здоровішимБоліти шия може як відразу після ранкового пробудження, так і впродовж дня. Біль часто має гострий характер і виникає раптово, наприклад, під час різких поворотів та нахилів голови. Іноді він може бути тупим, ниючим, смикаючим або пульсуючим.

Больові відчуття можуть віддавати в голову (переважно в потилицю), у груди або руки. Часто вони супроводжуються головним болем, мігренню, запамороченням, потемніння в очах, шумом у вухах, онімінням рук і пальців, порушенням гостроти зору та іншими неприємними симптомами.

Відео дня

Якщо біль у шиї не минає тривалий час і значно погіршує загальний стан організму – потрібно звертатися по допомогу до фахівців.

Біль у шиї: причини

Найчастіше біль у шиї виникає через м'язові спазми, розтягнення, які виникають через тривале перебування в одному положенні або через сильні фізичні навантаження. Як правило, він проходить за декілька днів або тижнів і не вимагає складного лікування.

Часто біль у шиї з'являється через те, що продуло спину і шию.

Біль у шиї - як зняти біль у шиї / фото ua.depositphotos.com

Список причин болю в шиї загалом багато. Іншими найбільш поширеними причинами больових відчуттів у ділянці шиї можуть бути:

  • травми хребта і шиї;
  • запальні та інфекційні хвороби;
  • вроджені аномалії;
  • міофасційний синдром;
  • радикуліт;
  • грижі міжхребцевих дисків;
  • викривлення хребетного стовпа у шийному відділі;
  • шийний остеохондроз;
  • захворювання нервової системи та інші.

Біль у шиї – що робити

Аби позбутися болю в шиї, приймають препарати різної спрямованості дії, а також проходять курс фізіотерапії, рефлексотерапії, лікувальної фізкультури та масажу.

Читайте такожГоловний біль: причини виникнення, як позбутися та коли звертатися до лікаряУ лікуванні важливу роль відіграють вітаміни групи B, зокрема, вітамін B1 (бенфотиамин) і вітамін B6 (піридоксин), що допомагають швидко зняти біль у шиї.

Якщо крім болю в шиї відчувається оніміння і слабкість рук, простріли в плечі або передпліччя, слід обов’язково звернутися до лікаря. Він порадить спеціальні вправи для розтяжки та зміцнення м'язів шиї. Якщо біль не проходить, він може направити на додаткові обстеження (рентген, МРТ або КТ). Хірургічна операція застосовується тільки в особливо важких випадках.

Вас також може зацікавити: