Стало відомо, які області України скоро можуть перестати бути "червоними" / ілюстративне фото УНІАН

Київська та Житомирська області вже цього тижня можуть вийти з "червоної" зони карантину, запровадженого для боротьби з розповсюдженням коронавірусу COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомила аналітик Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Катерина Кузьмінова.

"Наразі маємо дві області з проблематичними тенденціями – це Закарпатська та Волинська. У Закарпатській області відбуваються коливання на рівні плато, а Волинська є прихованою загрозою через зменшення рівня контролю над розповсюдженням захворюваності та найвищий в Україні рівень захворюваності", – зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожВ KSE назвали позицію України в Європі за рівнем захворюваності на COVID-19Кузьмінова нагадала, що Вінницька та Хмельницька області від завтра виходять із "червоного" рівня епіднебезпеки.

"І наступними вийти вже на цьому тижні можуть Київська та Житомирська області", – повідомили вона.

Зокрема, аналітик уточнила, що на Київщині на сьогодні спостерігаються усі ознаки виходу із "червоної" зони.

Заборони, які діють в "червоній" зоні карантину / фото МОЗ

Нагадаємо, 13 грудня в Україні виявлено 7 тис. 283 хворих на COVID-19, з коронавірусною хворобою госпіталізовано 1 тис. 123 особи, померли – 387, одужали – 27 тис. 130 осіб.

За даними МОЗ, в Україні вже п'ять тижнів поспіль фіксується тенденція до зменшення кількості зареєстрованих випадків COVID-19.

На "червоному" рівні епіднебезпеки перебувають 10 областей, з 15 грудня Вінницька та Хмельницька області переходять до "жовтої" зони.

Коронавірус в Україні: статистика за три місяці / інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас можуть зацікавити такі новини: