Найефективніші домашні способи позбавлення від запалень і роздратування від укусів комарів / фото ua.depositphotos.com

Влітку комарі доставляють масу клопоту - вони зустрічаються нам в парках, в інших громадських місцях, полюють на нас в будинку і на дачі. Не зустрітися з ними практично неможливо, так само як і не відчути дискомфорт від сверблячки.

Читайте такожЩо робити, якщо вкусила отруйна гадюка: рекомендації медиків

Як же впоратися з наслідками після укусу кровососа? Пропонуємо вам список народних та безпечних методів від сверблячки, які підійдуть дітям та дорослим і не викличуть алергічну реакцію.

Відео дня
  • Компрес з льоду

Коли організм намагається придушити інфекцію, температура на місці набряку підвищується. За допомогою прохолодного компресу з льоду можна знизити температуру, зменшити пляму від укусу і алергічну реакцію. Примочка буде діяти як анестезія: зніме почервоніння і зменшить дискомфорт.

  • Содова примочка

Примочка з соди охолоджує місце укусу. Щоб позбутися від сверблячки, необхідно підготувати компрес з соди:

- змішайте соду (1 ч ложка) з водою (1 стакан);

- змочіть в розчині бинт і вату;

- прикладіть компрес до ураженого місця.

У перші години укусу засіб найбільш ефективний.

  • Розчин оцту

Цей народний засіб допоможе в боротьбі із запаленням від укусу комара: кислота оцту зніме роздратування, охолодить уражену ділянку і позбавить від дискомфорту.

Рецепт розчину:

- з водою (третину склянки) змішайте оцет (1 ст ложка 9-процентного оцту),

- обробіть ділянку шкіри розчином.

  • Настоянка календули

Спирт, що міститься в розчині, дезінфікує укус кровососа і зменшить набряк, а календула підсушить ранку. Для нанесення засобу скористайтеся ватною паличкою, але намагайтеся наносити розчин тільки на ущільнення.

  • Ефірні масла

Комарів відлякують інтенсивні запахи ефірних масел. Засіб можна наносити на ділянки шкіри перед виходом на вулицю. Також можна нанести кілька крапель ефірного масла на хустку і одяг. Підійдуть як ефективний засіб від комарів наступні запахи:

  1. хвойні - ялівець, кипарис,
  2. квіткові - герань, лаванда, хризантема,
  3. свіжі - м'яти,
  4. цитрусових фруктів - апельсин, мандарин.
  • Сметана

Сметана та інші кисломолочні продукти знімають свербіж і заспокоюють шкіру. Бажано наносити саме охолоджену сметану, бо холодна примочка з продукту зменшує ущільнення, що виникло від укусу, і позбавляє від бажання розчесати уражену ділянку.

Заходи захисту від комарів

Неприємностей, що доставляються комарами, можна уникнути, якщо дотримуватися заходів захисту. Отже, щоб захистити себе від сверблячки і ризику заразитися інфекцією і алергією, необхідно:

- носити закритий одяг, особливо у вечірній час;

- наносити на відкриті ділянки шкіри репеленти від комах;

- намагатися не відвідувати водойми і болотисті місцевості.

Вас також можуть зацікавити новини