Нове відділення "Охматдиту" необхідно відкрити не пізніше кінця літа / фото УНІАН

Нове відділення національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» необхідно відкрити не пізніше кінця літа.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це Володимир Зеленський сказав на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, яка відбулася під головуванням глави держави за участі представників Кабінету міністрів та правоохоронних органів.

Читайте такожЩо буде з Охматдитом та його лікарями: міжнародні експерти зібралися на нараду

Відео дня

Зазначається, що через карантинні обмеження перенесено відкриття нового корпусу лікарні «Охматдит», хоч там і закінчили основні будівельні роботи.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв, що відкрити корпус можна буде наприкінці липня.

«Ми обіцяли відділення в червні. Розуміємо – коронавірус і тут попсував нам плани. Однак треба сучасне відділення «Охматдиту» відкрити влітку», – сказав президент.

Як повідомляв УНІАН, будівництво другого нового корпусу національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" було завершено на початку квітня 2020 року, його планували відкрити 1 червня.

Довідка УНІАН. Будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит» було відновлено у 2016 році після замороження у 2013 році. У 2018 році було завершено будівництво першого пускового комплексу закладу з діагностичними відділеннями.

Того ж року розпочалося будівництво другого комплексу на 40 відділень, в тому числі Центру дитячої гематології, онкології і трансплантації кісткового мозку, а також планувалося розширити відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії і вдвічі збільшити кількість операційних.