Медикам надватимуть допомогу за спрощеною процедурою / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Від січня уряд планує спростити процес надання допомоги родинам медиків, померлих від COVID-19.

Читайте такожЗеленський навів переваги китайської вакцини від коронавірусу

Як повідомила в інтерв’ю Радіо Свобода міністр соціальної політики Марина Лазебна, на сьогодні таку допомогу виплатили родинам 53 медичних працівників.

Відео дня

«Ми бачимо критичну статистику, коли гинуть медики від COVID, факт є. Але є законодавство України, яке говорить, що для того, щоб підтвердити, що це професійне захворювання, тобто нещасний випадок на робочому місці... треба пройти відповідну процедуру. Це Держпраці робить, створюється комісія. В комісію входять медичні працівники. Потім акти. Це по два, по три місяці все відбувається. І, звичайно, якщо навіть сьогодні ми візьмемо, що більше ніж 170 вже такі розслідування пройшли, то тільки 30% підтверджує факт, що захворів медик на робочому місці. Всі інші не підтверджуються. Тобто така ще є ситуація», – сказала Лазебна.

За словами міністра, в уряді «чітко знають» заклади, де лікують хворих на COVID, і хочуть вивести їх з «усієї бюрократичної процедури цих довгих розслідувань».

«Якщо ми знаємо, що ці люди працюють із COVID, якщо стався трагічний випадок загибелі медика, то буде спрощена процедура. Просто заклад охорони здоров’я робитиме акт щодо захворювання або смерті на робочому місці, і будуть такі акти відразу надходити у фонд. Прибираємо велику комісію Держпраці, профпатологи і так далі, і будемо надавати за спрощеним порядком… Я думаю, що січень піде по новому порядку», – наголосила вона.

Вас також можуть зацікавити такі новини: