Що зміниться в Україні з 1 вересня / УНІАН

Українців хвилює, чи підвищаться тарифи на ЖКГ, як зібрати дитину в школу, чи буде дистанційне навчання і що має на увазі під собою "декларування доходів". Літні люди стурбовані іншою проблемою - як тепер будуть виплачувати пенсії. УНІАН детально розповість про всі нюанси і нововведення цієї осені.

Тарифи на електроенергію

На щастя для наших співвітчизників, вартість електроенергії не зміниться - 1,68 / кВт-год за весь обсяг. Раніше було відомо, що планується підвищення тарифів, але ідея не була реалізована.

Читайте також"Нафтогаз" підняв ціну на газ для населення: скільки будемо платитиЄ інформація, що з жовтня 2021 домогосподарства, які споживають менше 250 кВт, платитимуть за зниженим тарифом - 1,44 грн за кВт.

Відео дня

Міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що таким чином вийде знизити вартість споживання електроенергії для 80% населення.

Новий навчальний рік

На даний момент інформації про те, що школярі навчатимуться дистанційно, немає. Це можливо, тільки якщо Україна або окремі її регіони потраплять в "червону", "помаранчеву" або "жовту" зони у зв'язку з пандемією Covid-19. 

Раніше ми детально розповідали про те, як працюватимуть школи з 1 вересня.

Виплати пенсій

Більшість пенсіонерів отримують свої пенсії через листонош. З 1 вересня у тих, кому такий варіант не підходить, буде можливість змінити ситуацію. Необхідно вибрати один з 44-х банків і оформити картку. 

Влада обіцяє, що з 2023 року запрацює накопичувальна пенсійна система, завдяки якій вийде збільшити пенсію у два рази.

Декларування доходів

Чинний президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вважається податковою амністією. З 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року українці зможуть добровільно задекларувати свої доходи. Раніше ми розповідали, як подати декларацію.

Необхідно сплатити 5% за активи, які знаходяться на території України і 9% за ті, що зафіксовані в інших країнах. Надавати декларацію не потрібно тим, хто володіє єдиною житловою нерухомістю і тим, у кого сума заощаджень не перевищує 400 000 гривень. Також добровільна декларація не стосується людей, які отримують "білу" зарплату.

Вас також може зацікавити: