Цьогоріч ще діятиме минулорічний порядок проходження інтернатури \ УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, за яких умов випускники медичних університетів можуть проходити інтернатуру у приватних медзакладах.

Читайте такожЗарубіжні країни відмовляються визнавати українські медичні дипломи

Як передає кореспондент УНІАН, на онлайн-брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Ірина Микичак зауважила, що сьогодні на засіданні Кабінету міністрів очікується затвердження порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для організації стажування лікарів та інтернів у 2020 році.

Відео дня

«Цим порядком буде визначено, що розпорядниками бюджетних коштів будуть обласні державні адміністрації, а фактично їх структурні підрозділи з питань охорони здоров'я. Тобто, обласні департаменти охорони здоров'я отримають бюджетні кошти відповідно до кількості лікарів-інтернів, які вступають в інтернатуру в 2020 році... На це з держбюджету виділено 99 млн грн», - пояснила Микичак.

Вона уточнила, що цьогоріч ще діятиме минулорічний порядок проходження інтернатури, оскільки МОЗ ще працює над розробкою нового порядку, який залежатиме від рівня підготовки випускника і від обраної ним майбутньої спеціальності і буде запроваджений вже у 2021 році.

Микичак також зазначила, що випускники медуніверситетів як бюджетної, так і контрактної форми навчання можуть проходити інтернатуру у приватних медичних закладах.

«Але є кілька умов, щоб випускники бюджетної форми навчання проходили інтернатуру в приватному закладі... Насамперед, цей заклад повинен мати ліцензію на право ведення медичної практики, цей заклад має бути внесений до переліку баз інтернатури, який затверджується наказом обласного департаменту охорони здоров'я», - уточнила вона.