Фальшиві COVID-сертифікати можна анулювати / фото УНІАН

Власники підроблених документів про щеплення проти COVID-19 можуть анулювати сертифікат. 

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

За словами представниці МОЗ, українці, які купили підроблені документи про щеплення проти COVID-19, можуть звернутися до сімейного лікаря. Він допоможе анулювати сертифікат і дасть направлення на реальне щеплення. 

"Необхідно звернутися до медичного працівника - до лікаря. Він інформує Нацполіцію про те, що виявлено підробний документ. Людина має всіляко сприяти слідчим діям, щоб виявити шахраїв, які продають підробні документи. Лікар може направити людину на щеплення, якщо показники здоров’я дозволяють, та внести дані до системи", - зазначила Карчевич.

У МОЗ уточнюють, що підроблений сертифікат про вакцинацію може анулювати лише поліція після здійснення усіх необхідних слідчих дій.

Читайте такожВ Україні за добу виявили майже 2 тисячі COVID-хворих, а все через малу кількість тестівВона також повідомила, українці вже почали щеплюватися третьою - бустерною - дозою, яка дозволена нині в країні всім охочим. Вона порадила власникам фальшивих сертифікатів про вакцинацію якнайшвидше анулювати їх.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2021 року Європейська комісія вирішила скоротити термін дії COVID-сертифікатів. Таке ж рішення готують і в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: