Україна вже у вересні може опинитися в "червоній" зоні карантину, попередив епідеміолог / ілюстративне фото pixabay.com

Україна до кінця вересня може потрапити в "червону" зону карантину, запровадженого для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19.

У країні майже неминучий жорсткий карантин – локдаун, розповів лікар-епідеміолог Олексій Галімський в інтерв'ю Obozrevatel.

За його словами, ключовою причиною погіршення коронавірусної ситуації є відмова від дистанційного навчання. Експерт вважає, що діти будуть поширювати коронавірус.

Відео дня

"Рекомендації з вакцинації вчителів – це справжній маразм: якщо в шкільному класі сидить 30 нещеплених дітей і один щеплений учитель, вчитися можна, а коли в класі сидить 31 нещеплена людина, займатися вже не можна", – зазначив співрозмовник.

Читайте також"Щоб уникнути локдауну": держкомісія розгляне повернення "жовтої" зони в УкраїніЕпідеміолог попередив, що діти будуть повсюдно розносити заразу, оскільки не дотримуються соціальної дистанції (під час карантину радять триматися від людей на відстані 1,5 метра – Ред.).

"Діти проїдуть у громадському транспорті, пограються на дитячому майданчику, прийдуть додому. Соціального дистанціювання у дітей немає ніде – воно серед дітей неможливе в теорії, тому що це діти", – додав медик.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький говорив, що в нашій країні значне погіршення ситуації із захворюваністю коронавірусом очікується наприкінці жовтня – на початку листопада.

Нагадаємо, в березні 2020 року стартували пандемія COVID-19, і в низці держав, зокрема і в Україні, розпочався карантин. В українській державі вже було кілька хвиль коронавірусу. 

Під час сплеску захворюваності влада запроваджувала жорсткий карантин.

У нашій країні наприкінці лютого розпочалася вакцинація. Вчителям рекомендували зробити щеплення. Імунізація в Україні добровільна.

Карантин в Україні зараз адаптивний – держава поділена на "зелену", "жовту", "помаранчеву" й "червону" зони. У "зеленій" зоні найслабший карантин, а найжорсткіший запроваджують у "червоній".

Станом на 12 вересня Україна знаходиться в "зеленій" зоні карантину.