Здорове харчування може продовжити життя як мінімум на сім років, впевнені вчені. А щоб підібрати індивідуальний раціон здорового харчування для кожної людини, українські вчені розробили новий стартап.

Проект української генетикині Дар'ї Лосєвої дозволяє дізнатися які продукти харчування корисні саме для вашого організму. Для цього проводять розшифровку ДНК людини з її слини.

Через два тижні за результатами аналізу вчені визначають, які продукти людина погано засвоює і яких речовин їй не вистачає. Також вони складають список продуктів і страв, рекомендованих до вживання. 

Вчені також визначили список продуктів, які рекомендують вживати майже кожній людині. Серед найкорисніших продуктів дієтологи назвали моркву, мигдаль, селеру, малину. Особливу увагу приділили буряку - він зміцнює судини, регулює тиск, допомагає боротися з ожирінням.