На вихідних в Україні працюють центри масової вакцинації / фото УНІАН

В Україні минулої доби щеплення від COVID-19 отримали 57 тис. 440 осіб, що на 6 600 щеплень більше, ніж за попередню добу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Найбільшу кількість щеплень за добу було проведено у м. Києві – 8 285 щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії – також у м. Києві – 144 899 щеплень.

Відео дня

Найменше щеплень 4 червня зробили у Кіровоградській області – 163.

Загалом від початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 щеплено 1 млн 177 тис. 373 особи, з них отримали дві дози (повністю імунізовані) – 145 тис. 792 особи.

Щеплення проводилося 502 мобільними бригадами з імунізації та у 514 пунктах щеплень.

Читайте такожНа вихідних проведуть масову вакцинацію від COVID у 10 містах України

На сьогодні центри вакцинації працюють у Києві, Одесі, Львові, Тернополі, Полтаві та Рівному. На щеплення запрошуватимуть людей, які записалися через "Дію" або у сімейного лікаря.

Де можна зробити щеплення проти коронавірусу в Україні

  • Київ

Вакцинацію проводитимуть 5 і 6 червня. Центр вакцинації буде відкритий з 10:00 до 17:30 за адресою: просп. Броварський, 15 (корпус 4, Вхід 4-А).

Організовано два потоки:

  1. перший - для тих, кому подзвонили і запросили на конкретний час;
  2. другий - для тих, хто також записаний в "Дії", але такого запрошення поки не отримав. Такі громадяни можуть або дочекатися виклику, або вакцинуватися в порядку "живої черги".
  • Полтава

Щеплення робитимуть у п'яти тимчасових Центрах масової вакцинації китайським препаратом CoronaVac. Центри вакцинації працюватимуть 5 та 6 червня з 9:00 до 18:00.

Де можна вакцинуватися:

  1. Полтава - на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (проспект Першотравневий, 5);
  2. Кременчук - на базі Кременчуцького ліцею №11 "Гарант" (вул. Першотравнева, 53);
  3. Лубни - на базі кінотеатру "Київська Русь" (проспект Володимирський, 16);
  4. Горішні Плавні - відокремлений адмінкорпус ПрАТ "гірничо-збагачувальний комбінат" (вул.Будівельників, 16).
  • Одеса

Щеплення робитимуть вакциною CoronaVac. Центри вакцинації населення працюватимуть у неділю, 6 червня, з 9:00 до 17:00:

  1. торговому центрі "Мегадом", вул. Толбухіна, 135;
  2. торговому центрі "Fontan Sky", пер. Семафорний, 4;
  3. ЗОШ №15 на вул. Кримська, 80-А.
  • Львів

На вихідні Центр вакцинації на Арені "Львів" продовжить свою роботу. Також будуть дві додаткові бригади, які будуть вакцинувати населення.

Щеплення вакциною CoronaVac робитимуть мешканцям області, які зареєструвалися у додатку "Дія".

Вакцинація триватиме в суботу та неділю з 10:00 до 19:00.

  • Тернопіль

Центр вакцинації розташують на базі комунального підприємства Тернопільської міськради "Центр дозвілля та молодіжних ініціатив імені Довженка" на вулиці Возз'єднання, 45.

Прищеплювати будуть китайській CoronaVac на вихідних.

  • Рівне

Центр вакцинації розмістять на базі Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука, за адресою: вул. 16 липня, 36.

Для того, щоб вакцинуватися, при собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон - у разі підтвердження запису на вакцинацію в додатку "Дія".

Нагадаємо, на минулих вихідних центри масової вакцинації від коронавірусу відкрилися у Києві, Львові та Одесі. За вихідні в центрах вакцинації прищепилися майже 5 тисяч громадян.

Довідка УНІАН. Як повідомляв УНІАН, 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї, та вакциною Janssen, розробленою американською компанією Johnson & Johnson.

Вакцинація проти коронавірусу: що відомо