Уникнути зараження новим штамом коронавірусу буде вкрай складно \ фото УНІАН

В Україні поширюється новий мутований штам коронавірусу "Дельта". Цей варіант вірусу поширюється швидше за всі попередні і є більш заразним.

Про це в коментарі ТСН розповів головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

Читайте такожВідомий український інфекціоніст дала кілька порад, як посилити свій імунітет

Відео дня

"У нас є новий штам вірусу, який просто мегашвидко поширюється, на який ми, медики, не розраховували", – розповів лікар.

За його словами, уникнути зараження новим штамом коронавірусу буде вкрай складно, оскільки він більш заразний, ніж попередній.

"Те, що я бачу по пацієнтах, то я такого ще не бачив - це настільки все стрімко в сенсі поширення (вірусу — ред.) І настільки це інфікує людину, що тут без коментарів. Тобто якщо раніше ще були шанси, що хтось не заразився, то зараз практично майже всі заражаються", - говорить медик.

За словами Жиравецького, новий мутований штам коронавірусу, зафіксований на території Великобританії, застав зненацька наших медиків і владу, оскільки він поширюється надзвичайно стрімкими темпами.

"Поширюється мегашвидко, тому ми і не могли спрогнозувати. Тут воно підірвало, таке враження, що стався вибух бомби", - підсумував лікар.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Як повідомляв УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні вже є мутована форма коронавірусу "Дельта". Він зазначив: "На превеликий жаль, в п'ятницю наші вчені закінчили дослідження і ми маємо на сьогоднішній день підтвердження, що та мутація цієї "дельти", яка почалася у Великобританії, сьогодні вже є на території нашої країни".