Як молодим батькам не втратити секс / фото pixabay.com

Табуювати тему сексу не можна, але й обговорювати секс мами і тата з дитиною теж не можна. Дитина не повинна бути учасником батьківського сексу.

Регулярні стогони, скрипи з пробудженням дитини або секс з ним в одній кімнаті – це насильство, розповіла "Здоров'ю 24" сексолог Ольга Власенко.

До 1-2 років дитина ще не зрозуміє, що відбувається, і може просто злякатися. Після, особливо у віці після 3 років, вона вже розуміє і запам'ятовує. Це може позначитися на сексуальному житті дитини.

Відео дня

Читайте такожНазвано вік, коли люди найчастіше займаються сексом

"Висновок: знаходьте місце для сексу не при дитині, шукайте можливість хоча б на годину побути без дитини, чітко визначте межі спальні й не дозволяйте дитині вриватися до неї. Це територія батьків! Зробіть замок на двері й навчіться дихальної техніки сексу. Тоді стогнати на весь будинок не доведеться, а результат буде той же або навіть кращий", - зазначила сексолог.

За її словами, не треба боятися сексу. Секс – невід'ємна частина сімейного життя. А іноді батьки так переймаються, що починають поводитися як сусіди. Дитина росте в обставинах, де нібито вона з'явилася на світ не з капусти, але стосунки у батьків настільки сухі, що в капусту віриться більше, ніж у наявність сексу в мами й тата.

"Висновок: не бійтеся обніматися, цілуватися при дітях, показуйте, що у вас є своя спальня, в яку вхід заборонений. Це важливо для майбутнього сімейного життя дитини. Частково звідси ситуації, коли люди одружуються без розуміння, що секс теж важливий і потрібний. А потім дивуються зі словами "Чому дружину кохаю, але не хочу?", - підсумувала Власенко.

Раніше сексолог пояснила, як чоловіча мастурбація шкодить статевому життю.