Не потрібно намотувати 10 тисяч кроків щодня, кажуть дослідники / фото pixabay.com

Правило 10 тисяч кроків на день можуть переглянути. Виявилося, що для зниження ризику передчасної смерті достатньо й половини цих кроків.

Такого висновку дійшли дослідники з Brigham and women's Hospital в Бостоні, пише MedikForum.

Читайте такожКористь від тренувань зберігається й через 10 років - вчені

Відео дня

Нове дослідження американських учених показало, що цей добовий ліміт можна зменшити понад у два рази до 4 тис. 400 кроків. Здійснювали саме таку кількість кроків жінки старшого віку скорочували небезпеку передчасної смерті на понад 40%. Втім, якщо кількість кроків збільшувалася, то ризик раннього відходу з життя знову знижувався. Остаточною цифрою стали 7 тис. 500 кроків на день. Перевищення цієї кількості вже не давало істотних переваг.

Це приємна новина для людей, які ведуть переважно сидячий спосіб життя і вважають встановлений ліміт 10 тис. кроків дуже значним для них. Тепер з'ясувалося, що рівень фізичної активності можна знизити, але дуже важливо, щоб він все-таки зберігався кожного дня.

Автори дослідження спостерігали протягом 4 років за групою з 16 700 жінок віком від 62 до 101 року. Всі вони носили спеціальні браслети-крокоміри, які ретельно фіксували кількість зроблених кроків.

Раніше наукові фахівці Університету Філадельфії у США з'ясували: головний ворог людей, які страждають від жирових відкладень і мріють схуднути, - алкоголь.