Лікар пояснила, скільки часу можна зберігати овочі в холодильнику / фото ua.depositphotos.com

Американська лікарка Люсія Гарсія розповіла, як довго можна зберігати овочі у холодильнику, і чи втрачають вони свої властивості під час зберігання.

Як пише Quora, за словами медика, овочі мають найвищу харчову цінність, коли вони зібрані. Як тільки овоч залишає грунт, він втрачає джерело поживних речовин і енергії.

Після того як овочі зібрані, вони починають використовувати свої власні поживні речовини для підтримки життя своїх клітин. Таким чином деякі поживні речовини особливо легко втрачаються.

Відео дня

За словами експерта, охолодження овочів не запобігає втраті поживних речовин, а тільки продовжує термін їх зберігання і запобігає їх псуванню.

Свіжі овочі, що зберігаються при кімнатній температурі 20 градусів протягом 7 днів, втратять більше ніж 95% вітаміну С.

Якщо овочі зберігати в холодильнику, вони втратять близько 70% вітаміну С.

"Свіжі овочі зазвичай можна зберігати тільки протягом 2-3 днів в холодильнику", - розповіла лікар.

Лікар стверджує, що інший варіант - використовувати заморожені овочі, які відправляють в морозильну камеру відразу після збору, щоб максимально зберегти вітаміни та інші поживні речовини.

Вас також можуть зацікавити новини: