У Чернігові у школах і лікарнях запроваджено карантин через перевищення епідпорогу захворюваності на грип на 16% / фото УНІАН

У Чернігові в освітніх та лікувальних закладах запроваджено карантин через перевищення епідпорогу захворюваності на грип на 16%.

Як повідомляє прес-служба Чернігівської міськради, відповідне рішення схвалено сьогодні під час засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювання на грип і ГРВІ на території міста.

Зокрема, начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар повідомив, що за результатами наради з головними лікарями міських лікарень і відповідно до наказу управління охорони здоров’я міськради у місті проводитиметься цілий комплекс обмежувальних заходів.

Відео дня

«Перш за все, це обмеження вільного доступу до стаціонарних відділень лікарень для відвідувачів, деякі з них будуть перепрофільовані, де створюватимуться спеціальні палати для хворих тощо», - зазначив він.

Кухар також звернувся до чернігівців з проханням проводити профілактичні заходи, а при перших симптомах залишатися вдома, не займатися самолікуванням й негайно звертатися за медичною допомогою, оскільки цього року захворювання розвивається дуже швидко.

Читайте такожВ Україні від грипу померла 16-річна дівчина (відео)

За його словами, у групі ризику – діти, люди зі складними супутніми захворюваннями, вагітні жінки.

«Наразі по місту 106 людей хворіють на пневмонію різного ступеня тяжкості. Вони перебувають на стаціонарному лікуванні. У Чернігові вже зафіксовано два летальні випадки від пневмонії з ускладненнями, які сталися через пізнє звернення за медичною допомогою», - додав Кухар.

Крім того, як зазначається у повідомленні, з 14 січня навчання у школах міста не розпочнеться, і це триватиме до покращення ситуації.

За інформацією начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, моніторинг стану захворюваності дітей, які відвідують дитячі садочки, та заходи з профілактики у закладах проводяться щодня. Станом на сьогодні у дитсадках відсутні 57,5% дітей, з них, за словами батьків, 9,5% – через хворобу. Школярі – на канікулах, але багато вчителів наразі перебувають на лікарняному. Тому він рекомендував продовжити канікулярний період у школах міста.

Завідувач відділення Чернігівського міського відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Аландаренко повідомила, що всього з початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ захворіло 30 тис. 446 осіб, з них – 21 тис. 416 дітей. З початку епідсезону у місті щеплено 1454 людини, з них – 667 дітей.

За поточний тиждень захворюваність зросла й зареєстровано 3662 випадки грипу та ГРВІ, серед них дітей – 50%. У стаціонари госпіталізовано – 37 осіб, з них 51% – діти до 17 років. Дослідження підтвердили грип у 12 випадках.

Як повідомляв УНІАН, з початку року у Чернігівській області внаслідок ускладнень від грипу померли чотири людини.

У Чернігові школярам продовжили зимові канікули до 14 січня, аби уникнути карантину.