Иллюстрация REUTERS

 Співробітники Служби безпеки України перекрили на Київщині канал контрабанди з Російської Федерації прекурсорів для виготовлення амфетаміну та припинили діяльність нарколабораторії.

Читайте такожУ Києві заарештували підозрюваних у збуті амфетаміну у Військовому інституті телекомунікації

Як повідомляє прес-центр СБ України, правоохоронці встановили, що організували канал троє українських громадян та росіянин, який завозив прекурсори до України автомобілем.

Відео дня

Для переробки сировини в амфетамін зловмисники обладнали нарколабораторію у приватному будинку одного з них у Києво-Святошинському районі.

За інформацією спецслужби, щомісяця наркоділки виготовляли понад 1,5 кг психотропів та збували їх наркозалежним столичного регіону. Гроші від «клієнтів» надходили на банківську картку.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників у Бориспільському та Києво-Святошинському районах оперативники СБУ вилучили 60 г готового амфетаміну, 46 кг прекурсора фенілнітропропена та обладнання для виготовлення наркотиків. Вартість вилученого психотропу та прекурсорів складає 350 тис. грн. У ділків також виявлено 95 тис. російських рублів для закупки сировини та 40 тис. грн від реалізації амфетаміну.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 305 та ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення про підозру в скоєнні злочину чотирьом затриманим.