Фото: УНІАН

У Чернівецькій області зареєстровано масовий спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію.

Як повідомили УНІАН у Держпродспоживслужбі, отруєння зафіксовано серед вірян конфесії, які організували відпочинок  на березі річки Дністер біля села Перебиківці - Зелена Липа Хотинського району Чернівецької області.

Читайте такожНа Донеччині зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції серед малюків дитсадка

Відео дня

Загалом посттраждали 28 осіб. За  результатами перевірки місця відпочинку встановлено, що на березі річки Дністер група вірян самостійно організувала сімейний відпочинок відкритого типу в кількості 45 дорослих та 110 дітей (віком від 2-ох до 15-ти років). Організатори відпочинку попередньо не узгодили своє зібрання з керівництвом місцевої громади. Для проживання та проведення різних заходів ними  було  встановлено палатки для сну, навіси для читання лекцій та молитов та місце для приготування і прийому їжі.

Приготування їжі  відпочиваючими здійснювалося відповідно до графіка різними особами із групи віруючих. Крім того, страви замовляли в домогосподарствах села Перебиківці, які зберігалися без дотримання  температурного режиму, розігрівалися та споживалися. 

При епідрозслідуванні встановлено, що на місці розташування  табору надвірні туалети розміщувались на відстані 15 метрів на одній ліній з криницею, глибина якої лише 8 метрів, а після проливних дощів у криниці різко піднявся рівень води.

Відібрано проби води для бактеріологічного, санітарно-хімічного та вірусологічного досліджень, обстежено осіб, які готували їжу, відібрано змиви  з об’єктів навколишнього середовища.

Після медичного огляду, з попереднім діагнозом "ротавірусний гастроентерит" до інфекційних відділень госпіталізовано 6 хворих, решта – отримують лікування в амбулаторних умовах. 

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.