У Вінницькій області на кожного жителя в середньому припадає по 24 кг викидів шкідливих речовин.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в Головному управлінні статистики у Вінницькій області.

Згідно з повідомленням, упродовж 1-го півріччя 2010 року в довкілля області від стаціонарних джерел забруднення потрапило близько 40 тис. тонн шкідливих речовин, що на 13 тис. тонн менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Відео дня

Значна питома вага 79,8% (32 тис. тонн) викидів шкідливих речовин припадає на місто Ладижин, де розміщена Ладижинська теплоелектростанція.

Крім того, високий відсоток у розподілі викидів до загального обсягу припадає на місто Вінницю (3,8%), Барський (6,1%), Бершадський (1,4%) та Вінницький (1,0%) райони.

Кількість викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел у розрахунку на квадратний кілометр території по області впродовж січня-червня 2010 року становила 1506 кг.

Найвища щільність викидів забруднюючих речовин у розрахунку на квадратний кілометр припадає на місто Ладижин - 358 тонн, а також на міста Козятин – 36 тонн, Вінницю – майже 22 тонни та Жмеринку – 15 тонн.

Основними забруднювачами повітря в області залишаються підприємства енергетичної промисловості, розподілення та постачання газу, переробної промисловості та транспорту.

У Вінниці за січень-червень 2010 року викиди шкідливих речовин становили 1501 тонну. Щільність викидів забруднюючих речовин у розрахунку на квадратний кілометр в обласному центрі майже в 14 раз більше, ніж в цілому по області, обсяги викидів у розрахунку на кожного жителя міста становлять 4 кг. Основними забруднювачами повітря в обласному центрі є тепломережі, викиди від яких склали майже 50% у загальних викидах шкідливих речовин та підприємства переробної промисловості - 43%, в тому числі харчової промисловості - 31% .