Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман відкрив у Вінниці сучасний діагностичний центр.

Як передає кореспондент УНІАН, у церемоній відкриття також взяли участь міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко, керівники області та міста.

Проект будівництва цього діагностичного центру було реалізовано спільними зусиллями на рівні глави МЗС Ізраїлю, Фонду Петра Порошенка та мерії Вінниці.

Відео дня

Ізраїль допомагав у технічних питаннях зі створення центру, надав найсучасніше медичне обладнання, організував консультації та навчання для вінницьких медиків.

«У створення центру вкладено кілька мільйонів, але справа не в грошах, буде встановлено сучасне, за останнім словом техніки, обладнання, кращі наші експерти брали участь у підготовці персоналу», - відзначив міністр закордонних справ Ізраїлю.

«Я пам`ятаю, коли ми обговорювали цю ідею з моїм колегою Петром Порошенком - вона здавалася досить фантастичною. Для мене важливо, що нам за короткий період вдалося реалізувати цю ідею. Ніде ми такого задоволення від співпраці, як у Вінниці, не отримали», - додав А.Ліберман.

У свою чергу П.Порошенко сказав, що для реалізації цього проекту його Фонд інвестував мільйони і сьогодні центр готовий до роботи. «Коли кажуть, що потрібно проводити реформу охорони здоров’я – я думаю, що це є найкращий зразок, яким чином ця реформа має відбуватись – вона має бути близькою до людей, вона має бути зрозумілою, вона має бути доступною. З відкриттям діагностичного центру мій Фонд допомагатиме, в першу чергу, малозабезпеченим людям сплатити усі діагностичні послуги», – сказав П.Порошенко.

За словами мера Вінниці Володимира Гройсмана, діагностичний центр розпочне роботу з вересня цього року. «Зараз буде проведена вся процедура необхідної сертифікації і з вересня він запрацює. Ми також готуємо адресну допомогу для соціально незахищених людей, такі люди будуть отримувати повернення за надані послуги», - сказав мер Вінниці.

Довідка УНІАН. Муніципальний діагностичний центр площею близько 1000 кв. м. буде структурним підрозділом Центру первинної медико-санітарної допомоги №7. У його складі буде три відділення рентгенодіагностичне, ендоскопічне та експрес-лабораторія. У центрі проводитимуться рентгенодіагностика, комп’ютерна томографія, ультразвукові та ендоскопічні дослідження та обстеження на мамографі.